krokieciki z ciasta francuskiego

a la krokiety w cieście francuskim

Dodany przez: mała gaduła

krokieciki z ciasta francuskiego

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 30 dag mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • sól pieprz przyprawy do smaku wg. uznania
  • 2 łyżki oliwy
  • starty żółty ser

Przygotowanie

  1. Mięso mielone podsmażyć na patelni z cebulą i starta marchewką oraz oliwą. Przyprawić do smaku.Przestudzić
  2. ciasto francuskie pokroić w kwadraty na środek wykładac mięso mielone, zwijac w pół widelcem ponakowac kraje.
  3. na wysmarowana blachę układac krokieciki i pieć w 180 stopniach na złoty kolor. Po wyłączeniu piekarnika posypac krokiety serem, by się rzopuścił.
  4. SMACZNEGO!!
przekąska cebula mięso mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze