kotlet_wieprzowy_siekany

Kotlet wieprzowy siekany :

Ocena:

4.49 (177)

  • 30 min.
  • dla 2 osób
Taki pośredni między mielonym a całym kotletem .Usmażony , a potem lekko duszony.

Składniki:

  • 30 dag mięsa od szynki chudego
  • 1 jajko
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz mielony
  • mąka
  • 1/3 szklanki wody

Kotlet wieprzowy siekany : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso posiekać bardzo drobno tasakiem . Cebule pokroić w piórka i zeszklić na 1 łyżce oleju – zdjąć z patelni. Połowę cebuli dodać z jajkiem do mięsa i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem .Uformować dwa spore kotlety .Obtoczyć je w mące . Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim na rumiano z obu stron kotlety .Dołożyć masło i cebulkę .Wlać 1/3 szklanki wody i dusić kotlety pod przykryciem 15 minut .
  • Podawać z ziemniakami puree posypane natką pietruszki
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne