Krewetki z rukolą

Ocena:

4.53 (178)

  • 10 min.
  • dla 4 osób

Przygotowanie: 10 minut Smażenie: 4 minuty Porcja: 180 kcal Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • paczka mrożonych krewetek
  • szklanka oleju
  • Marynata:
  • szczypta kolendry i chili
  • dwa ząbki czosnku
  • sok z cytryny
  • łyżka oliwy
  • Sałatka:
  • garść rukoli
  • pomidor
  • ogórek
  • łyżeczka oliwy
  • 10 dag sera feta
  • sól, pieprz

Krewetki z rukolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krewetki rozmrozić. Zrobić marynatę: oliwę dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny, kolendrą, chili, pokrojonym drobno czosnkiem. Krewetki oblać marynatą, wymieszać,pozostawić w lodówce na około dwie godziny. Po tym czasie usunąć z krewetek marynatę.
  • Do wysokiego garnka wlać olej, rozgrzać. Gdy będzie gorący, wrzucać krewetki, obsmażyć. Wyjąć, osączyć z tłuszczu. Ułożyć na półmisku, skropić oliwą i cytryną. Składniki sałatki pokroić i wymieszać. Podawać z krewetkami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne