Krewetki koktajlowe by Yvonne (MM)

Czyli cud, miód i orzeszki ;)

Dodany przez: IwonaF

Krewetki koktajlowe by Yvonne (MM)

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 25 dkg mrożonych krewetek koktajlowych
  • ½ łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 3 duże ząbki czosnku
  • ¼ łyżeczki soli morskiej
  • ¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu
  • 1/8 łyżeczki mielonej papryki chilli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie

  1. Rozgrzać patelnię. Krewetki wysypać na durszlak, przelać wrzątkiem. Wrzucić na patelnię, dodać rozmaryn i smażyć przez 2 minuty. Odcedzić na durszlaku (podczas smażenia uwolni się sporo wody). Na patelnię wlać oliwę, wrzucić krewetki i drobno posiekany czosnek. Smażyć przez kolejne 2 minuty. Dodać sól, pieprz i chilli. Wymieszać i podawać gorące.
  2. Smacznego!
obiad czosnek rozmaryn krewetki koktajlowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze