kremowy deser czekoladowy z tofu – pyszny, oryginalny, a do tego bez glutenu, laktozy i drożdży!

Deser z tofu? Oczywiście! Poniżej przepis na oryginalny deser z tofu idealny na letnie dni i nie tylko.

Dodany przez:

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
4 osób
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 100 g bezglutenowych biszkoptów 3Pauly 400 g tofu 150 g ciemnej czekolady 2-3 łyżki syropu ryżowego lub miodu Chili w proszku (opcjonalnie) Dowolne owoce i cynamon do dekoracji

Przygotowanie

  1. 1. Zblendować tofu na gładko 2. Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej, lekko przestudzić i delikatnie wymieszać z tofu 3. Dodać syropu ryżowego lub miodu i doprawić odrobiną sproszkowanego chilli 4. Ponownie wymieszać i odstawić do lodówki na ok godzinę 5. Pokruszyć biszkopty i wyłożyć na spodzie w naczyniach deserowych 6. Krem wyciągnąć z lodówki przełożyć do deserówek, ozdobić owocami i cynamonem
czekolada deser Tofu
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze