Zupa musztardowa z jajkiem

Ocena:

4.47 (150)

  • 1 godz. 40 min.
  • dla 4 osób
Przepis znalazłam w jednej książce, zrobiłam i wyszła bardzo smaczna. :)

Składniki:

  • 2 pory
  • 2 cebule
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • 3 jajka
  • olej
  • sól
  • musztarda dijon
  • musztarda chrzanowa
  • musztarda rosyjska
  • kostka bulionu warzywnego
  • pieprz
  • koperek
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • natka pietruszki

Zupa musztardowa z jajkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pory, cebulę i czosnek myjemy, obieramy i kroimy, a następnie szklimy na oleju. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i dodajemy kostkę bulionu warzywnego, 1 liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i pieprz. Odmierzamy po 2 łyżki musztardy dijon, chrzanowej i rosyjskiej, mieszamy je ze sobą. Zmieszane musztardy dodajemy do wywaru i przyprawiamy solą. Na koniec dodajemy gęstą śmietanę. Posypujemy natką pietruszki i koperkiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne