Krem paprykowo-pomidorowy

Ocena:

4.52 (168)

  • 60 min.
  • dla 5 osób
Pyszna,szybka,sycąca

Składniki:

  • 4 czerwone papryki
  • papryczka chilli
  • puszka pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • odrobina gęstej śmietany
  • szklanka bulionu

Krem paprykowo-pomidorowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Papryki myjemy,kroimy na ćwiartki pozbywając się środka ,wkładamy do żaroodpornego naczynia i zapiekamy,studzimy i pozbawiamy papryki skórki. Papryczkę chilli kroimy cieniutko ,usuwamy pestki,czosnek drobniutko kroimy i razem z papryczką wrzucamy do garnka z oliwą ,dodajemy paprykę i pomidory z puszki ,gotujemy ,dodajemy bulion,solimy i traktujemy blenderem podajemy z kleksem śmietany.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne