Krem mascarpone z owocami jagodowymi

Przepis na pyszny deser z serkiem mascarpone, jagodami, jeżynami, malinami.

Dodany przez: mojegotowanie

Krem mascarpone z owocami jagodowymi

Desery owocowe

Czas przygotowania:
Kalorie:
520 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 25 dag malin
  • 12 dag jeżyn
  • 12 dag czerwonych porzeczek
  • 25 dag czarnych jagód
  • 2 niepełne szklanki soku z czarnej porzeczki
  • sok z pomarańczy
  • 50 dag serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • łyżka likieru malinowego
  • łyżeczka cukru pudru
  • 4 dag pistacji

Przygotowanie

  1. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  2. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
  3. Owoce opłukać, oczyścić, pozbawić szypułek.
  4. Sok porzeczkowy wymieszać z sokiem z pomarańczy, zalać owoce, odstawić na 30 minut.
  5. Mascarpone wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Rozłożyć do pucharków, obłożyć owocami, skropić likierem malinowym, posypać cukrem pudrem i pistacjami.
  6. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  7. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
deser dla dzieci jagody maliny serek mascarpone jeżyny
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze