Krem mascarpone z owocami jagodowymi

Ocena:

4.52 (194)

  • 35 min.
  • dla 6 osób
Przepis na pyszny deser z serkiem mascarpone, jagodami, jeżynami, malinami.

Składniki:

  • 25 dag malin
  • 12 dag jeżyn
  • 12 dag czerwonych porzeczek
  • 25 dag czarnych jagód
  • 2 niepełne szklanki soku z czarnej porzeczki
  • sok z pomarańczy
  • 50 dag serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • łyżka likieru malinowego
  • łyżeczka cukru pudru
  • 4 dag pistacji

Krem mascarpone z owocami jagodowymi - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
  • Owoce opłukać, oczyścić, pozbawić szypułek.
  • Sok porzeczkowy wymieszać z sokiem z pomarańczy, zalać owoce, odstawić na 30 minut.
  • Mascarpone wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Rozłożyć do pucharków, obłożyć owocami, skropić likierem malinowym, posypać cukrem pudrem i pistacjami.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne