Krem jaglany "Rafaello"

Zdrowo i smacznie. Zdrowe słodycze

Dodany przez: Jagodziana Coffee

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej
  • szklanka wody
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • garść migdałów
  • 100 ml mleka (do uzyskania odpowiedniej konsystencji)
  • 1,5 czubatej łyżki miodu lub innego słodzidła - ilość zależy od preferencji smakowych :)

Przygotowanie

  1. Kaszę przepłukujemy i przelewamy wrzątkiem. Wrzucamy ją do gotującej się wody i gotujemy na małym ogniu aż do wchłonięcia całego płynu. Studzimy. Do blendera przekładamy kaszę, wiórki, migdały, mleko w proszku i miód. Blendujmy. Dolewamy mleko i dalej blendujemy. Po uzyskaniu kremowej konsystencji krem przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy :) Przechowujemy w lodówce.
sniadanie deser Kasza jaglana zdrowe słodycze masa do ciasta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

 

Komentarze

Podobne przepisy