krem_jaglany_rafaello

Krem jaglany "Rafaello"

Ocena:

4.45 (186)

  • 40 min.
  • dla 1 osoby

Zdrowo i smacznie. Zdrowe słodycze

Składniki:

  • 100 g kaszy jaglanej
  • szklanka wody
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • garść migdałów
  • 100 ml mleka (do uzyskania odpowiedniej konsystencji)
  • 1,5 czubatej łyżki miodu lub innego słodzidła - ilość zależy od preferencji smakowych :)

Krem jaglany "rafaello" - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kaszę przepłukujemy i przelewamy wrzątkiem. Wrzucamy ją do gotującej się wody i gotujemy na małym ogniu aż do wchłonięcia całego płynu. Studzimy. Do blendera przekładamy kaszę, wiórki, migdały, mleko w proszku i miód. Blendujmy. Dolewamy mleko i dalej blendujemy. Po uzyskaniu kremowej konsystencji krem przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy :) Przechowujemy w lodówce.

Porady

Zobacz też: ciasto 3 bit waniliowe i nie tylko

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne