roladki_z_indyka_ze_szpinakiem

Roladki z indyka ze szpinakiem

Ocena:

4.45 (154)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Roladki z indyka nadziewane szpinakiem, i pieczone w piekarniku. Polecam

Składniki:

  • - ok 600g filetu z indyka
  • - 1 paczka szpinaku ok 200g- może być mrożony
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 2 łyżki masła
  • - 1 łyżka śmietany 18%
  • - 2 łyzki bułki tartej lub panieru
  • - przyprawy : wegeta , sól, pieprz i czerwona papryka

Roladki z indyka ze szpinakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na podgrzaną patelnie dodajemy łyżke masła i 2 ząbki czosnku ( zgniecione lub drobno pokrojone) następnie dodajemy szpinak i gdy woda odparuje dodajemy łyżke śmietany i smażymy jeszcze chwilke.Gdy jest gotowy odcedzamy i jest gotowy do faszerowania jak troszke przestygnie.
  • Filety przyprawiamy i rozbijamy tak jak schabowe, rozsmarowujemy farszem i zawijamy roladki. Ponieważ mięso jest bardzo delikatne można je spiąć wykałaczką i wkładać do naczynia żaroodornego wczesniej wysmarowanego olejem lub masłem. Lekko posypujemy papryką i delikatnie smarujemy wierzch masłem . wystarczy posypać bułką lub gotowym panierem i gotowe
  • Pieczemyw temp 180 stopni przez ok 40 do 45 min
  • indyka możmy zastąpić kurczakiem
  • Życzę smacznego:D
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne