Kotlety z grochu

Kotlety nie zawsze muszą być z mięsa

Dodany przez: caroline

Kotlety z grochu

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 30 dag grochu
  • tarta bułka (ok 1 szklanki)
  • 1 średnia cebula
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • tłuszcz do smazenia

Przygotowanie

  1. Groch przebrac, opłukac zalać wodą i odstawić na noc.
  2. Namoczony groch ugotować, odcedzic i zmiksować lub zmielić maszynką do mięsa.
  3. Cebulę obrać, posiekać , zeszklić na tłuszczu i dodać do grochu. Dodać jajo, przyprawy i mieszając dodawać stopniowo tartą bułkę do momentu aż masa będzie miała taką konsystencję jak na kotlety mielone.
  4. Formować owalne kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor.
warzywa obiad groch kotlety
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze