Kotlety z chleba

Potrawa łatwa w przygotowaniu. Idealna w sytuacji, gdy mamy dużo kilkudniowego chleba.

Dodany przez: Miśka

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
30 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg czerstwego chleba
  • 3 szklanki mleka
  • 4 średniej wielkości cebule lub ząbki czosnku
  • 2 jaja
  • 2 łyżki uprażonych pestek słonecznika (wg uznania)
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól,pieprz

Przygotowanie

  1. Chleb pokroić w kromki, namoczyć w mleku, odcisnąć i razem cebulami przepuścić przez maszynkę. Dodać jaja, pestki, natkę i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać, dodać bułkę tartą wg uznania, tak aby uzyskać masę jak na kotlety mielone. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, aż się zarumienią. Podawać z gotowanymi warzywami, duszonymi grzybami, surówką.
obiad chleb cebula jaja natka pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze