Kotlety w cieście

Ocena:

4.46 (175)

  • 25 min.
  • dla 6 osób
Zimą warto dodać więcej czosnku do potraw.

Składniki:

  • KOTLETY:
  • 6 schabowych,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 1/2 pęczka bazylii,
  • 6-7 dużych ząbków czosnku,
  • majeranek,
  • oregano,
  • sól,
  • pieprz.
  • CIASTO:
  • 2 jajka,
  • szkl. mąki,
  • szkl. mleka,
  • sól,
  • pieprz.

Kotlety w cieście - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Kotlety cienko rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Bazylię posiekać, czosnek pokroić w plasterki. Mięso z jednej strony cienko posmarować musztardą. Na to rzadko ułożyć czosnek, posypać bazylią, majerankiem i oregano. Kotlety złożyć na pół, brzegi lekko przyklepać tłuczkiem, by się złączyły.
  • 2. Jajka zmiksować z mąką, dolewać mleko, aż zgęstnieje jak śmietana. Przyprawić.
  • Kotlety maczać w cieście i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Osączyć.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne