Kotlety ryżowo-jajeczne z marchewką i serem

Pyszne kotleciki bezmięsne:) Roztopiony w nich ser dodaje im ciekawego smaku.Są delikatne i smaczne.

Dodany przez: Duusiak

Kotlety ryżowo-jajeczne z marchewką i serem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 50 g ryżu ugotowanego
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • kawałek żółtego sera
  • mała marchewka
  • 1 jajko surowe
  • 1 łyżka bułki tartej + do obtoczenia
  • sól,pieprz,koperek
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Ugotowany i odcedzony ryż wrzucić do miski. Ugotowanie jajko obrać i pokroić w kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.Ser pokroić w kostkę. Wymieszać z ryżem. Dodać surowe jajko,bułkę tartą ,przyprawy i koperek. Wymieszać i formować kotleciki.
  2. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.
  3. Wychodzi około 10 kotlecików.
obiad przekąska kolacja wegetariańska dla dzieci kotlety
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze