Kotlety rybne z dorsza

przepyszne i soczyste kotleciki

Dodany przez: Joanna 55

Kotlety rybne z dorsza

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1.30 kg filetów rybnych, u mnie z dorsza
  • 1 bułka namoczona w mleku, potem osączona na sitku
  • 1 duża cebula pokrojona w kostkę i zeszklona ze szczyptą cukru i Vegety, na rozgrzanym oleju.
  • 2 surowe jajka
  • 6 łyżek kaszy manny
  • 4 łyżki bułki tartej
  • Sok z połowy cytryny
  • Posiekany koperek
  • Pieprz kolorowy i cytrynowy
  • Sól lub Vegeta

Przygotowanie

  1. W maszynce do mięsa zemleć razem : rybę, przesmażoną, schłodzonącebulę i osączoną bułkę.
  2. Wbić jajka, dodać koperek, kaszę, bułkę tartą, przyprawy i wyrobić na jednolitą masę. Odstawić na kilka minut, aby kasza spęczniała.
  3. Formować kotlety, panierować je w bułce tartej i obsmażyć na rumiano. Dopiec w nagrzanym piekarniku ok. 10 minut.
  4. Podać z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.
ryby obiad ryba kolacja koperek kasza manna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze