Kotlety rybne w sosie pomidorowym

Świetna potrawa szczególnie dla pań,które w domu mają zapalonych wędkarzy.

Dodany przez: Paulina1106

Kotlety rybne w sosie pomidorowym

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Kotlety
  • 2 kg ryb (karasie/płocie/krompie)
  • 70dag boczku wędzonego
  • 2 bułki
  • 2jajka
  • 3ząbki czosnku
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • majeranek
  • papryka ostra
  • Sos
  • 2cebule
  • 3szklanki wody
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • wegeta
  • sól
  • pieprz
  • 3ziarenka ziela angielskiego
  • 2liście laurowe

Przygotowanie

  1. Kotlety
  2. Oskrobane i wypaproszone ryby ugotować w osolonej wodzie.Jeszcze z ciepłych ryb wyjąć ości. Bułki namoczyć w mleku.Wycisnąć je.Ryby zmielić w maszynce do mielenia mięsa dwukrotnie.Następnie zmielić jeszcze raz tą masę rybną z bułkami,boczkiem,cebulą i czosnkiem.Dodać jajka. Przyprawić solą,pieprzem, wegetą,majerankiem i papryką ostrą. Wyrobić na gładką masę.Formować okrągłe kotlety.Usmażyć na oleju i poukładać na półmisku.
  3. Zalewa
  4. Cebulę pokroić w krążki.Smażyć na oleju do złotego koloru.Koncentrat pomidorowy rozrobić z 3 szklankami wody.Wlać na patelnie do podsmażonej cebuli.Dodać ziele angielskie,liście laurowe oraz sól,pieprz do smaku. Ostudzić.
  5. Sos dodać do kotletów.
ryby przekąska kolacja kotlety
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze