Kotleciki ziemniaczane z mięsem

Ocena:

4.45 (174)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Kotleciki ziemniaczane z mięsem i pieczarkami:)

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków,
  • 30 dag mięsa mielonego,
  • 30 dag pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka margaryny do smażenia,
  • 2 łyżki przyprawy do ziemniaków,
  • sól, pieprz,
  • 3 jajka,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia

Kotleciki ziemniaczane z mięsem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, pieczarki kroimy na małe kawałki, cebulkę w kosteczkę, smażymy na margarynie aż cała woda wyparuje. Ugotowane ziemniaki ugniatamy, dodajemy przyprawę do ziemniaków, surowe mięso mielone, pieczarki, 1 jajko, dokładnie mieszamy. Pozostałe 2 jajka przygotowujemy do panierki. Formujemy kotleciki, zamaczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Świetnie smakuje z sosem pomidorowym, grzybowym.....
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne