Kotlety mielone z ryżem i kapustą

Dostałam ten przepis od cioci kilka lat temu, od tej pory często pojawiają się na naszym stole.

Dodany przez: fasola19

Kotlety mielone z ryżem i kapustą

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 50 dag mięsa mielonego
  • pół główki kapusty
  • szklanka ryżu
  • ząbek czosnku
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • wegeta
  • bułka tarta

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić bardzo drobno, posolić i gotować 15 minut.
  2. Ryż gotować 20 minut.
  3. Wymieszać wszystkie składniki z dwoma łyżkami bułki tartej.
  4. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć.
mięso obiad kapusta ryż kotlety mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze