Kotlety mielone z ryby

Smaczne bezmięsne kolteciki.

Dodany przez: Szukająca

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 2 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 3/4 kg mrożonych filetów z ryby
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 cebula
  • 2 jaja
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • mielona słodka papryka
  • gałka muszkatołowa

Przygotowanie

  1. Rybę częściowo rozmrozić. Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić i usmażyć na jasnozłoty kolor. Rybę, kajzerkę i cebulę zmielić w maszynce. Dodać jaja, wyciśniety czosnek i przyprawy. Masę dobrze wyrobić, gdyby była zbyt rzadka, można dosypać trochę kaszy manny. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
ryby obiad ryba kotlety mielone
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze