Kotlety kukurydziane

Mała odmiana od zwyczajnych kotletów :)

Dodany przez: Kwiatek

Kotlety kukurydziane

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 0,5 szklanki kaszy kukurydzianej
  • 2 szklanki wody
  • 3 szklanki płatków kukurydzianych
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki "Warzywka"
  • 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
  • 1,5 łyżki mielonej ostrej papryki
  • 2 łyżki czerwonej czubrycy
  • tłuszcz do smażenia (najlepiej oliwa z oliwek)

Przygotowanie

  1. Kaszę kukurydzianą ugotować w rondelku z 2 szklankami wody. Odsączyć i ostudzić. Dodać do niej odsączoną z zalewy kukurydzę z puszki. Wsypać 1 szklankę rozgniecionych na drobno płatków kukurydzianych. Dodać przecier i roztopiony ser. Doprawić mielonymi paprykami, "warzywkiem" i czubrycą. Wymieszać. Uformować kotlety. 2 szklanki rozgniecionych na drobno płatków kukurydzianych wsypać do głębokiego talerza. Obtoczyć w nich kotlety. Usmażyć na małym ogniu, na złoty kolor. Smacznego!
warzywa obiad wegetariańska dla dzieci kukurydza kukurydziane kasza kukurydziana kotlety kukurydziane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze