Kotlety kalafiorowe

smaczne kotleciki warzywne

Dodany przez: kroli2

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • kalafior,
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • cebula
  • natka pietruszki
  • przyprawy, sól i pieprzoliwa

Przygotowanie

  1. Kalafiora gotujemy, następnie ugniatamy go jak ziemniaki na drobniejsze kawałki. Dodajemy 2 jajka,cebulę pokrojoną w kostkę poszatkowaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku. Mieszamy. Jeśli ciasto się nie trzyma dodajemy trochę bułki tartej.Formujemy kotety, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanej oliwie.
warzywa obiad kalafior bułka tarta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze