Kotlety - ala gołąbki

Wyśmienite kotlety idealne na obiadek. Podawać z ziemniaczkami i sałatką.

Dodany przez: czarnulka862

Kotlety - ala gołąbki

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Kapusta biała ok.1 kg
  • 1/2 kg mięsa mielonego (wieprzowe lub wołowe)
  • 1 szklanka surowej kaszy manny
  • 2 jajka
  • przyprawa typu vegeta
  • Sos:
  • 1/2 l. śmietany
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • sól

Przygotowanie

  1. Kapustę białą zszatkować, posolić i odstawić na 1 godzinę.Następnie odcedzić- mocno wycisnąć i do tej kapusty dodać mięso mielone, szklankę surowej kaszy manny i 2 jajka i troszkę vegety.Wyrobić, uformować i usmażyć kotlety.Włożyć do rondelka i zalać sosem i dusić pod przykryciem około 15 minut.
  2. Sos:
  3. Śmietanę, słoiczek koncentratu pomidorowego i troszkę soli.Mocno roztrzepać i zalać kotlety.
obiad kotlety danie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze