leniwe_golabki

Leniwe Gołąbki

Ocena:

4.44 (170)

  • 30 min.
  • dla 6 osób
Każdy z Nas lubi Gołąbki-nie każdy umie i ma czas na ich zawijanie.Znakomite rozwiązanie dla każdego

Składniki:

  • 3 cebule
  • 3 woreczki ryżu
  • 500g mięsa mielonego
  • pół główki kapusty
  • 3 jajka
  • wegeta
  • sól
  • pieprz
  • papryka ostra
  • bułka tarta

Leniwe gołąbki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Drobno poszatkowaną kapuste przekładamy do miski, solimy. Odstawiamy na 20min ( zmięknie, puści wode). Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Cebule kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzany olej, do zeszklenia się. Dodajemy wegetę. Odciskamy, i wylewamy wodę z kapusty, dodajemy cebule, ryż, mięso, jajka. Przyprawiamy. Powinien być wyrazisty, lekko pikantny smak.Dokładnie mieszamy. Naczynie żaroodporne należy wysmarować masłem, a następnie obsypać bułką tartę. Masę przekładamy do naczynia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st C. Zapiekamy ok 50-60min. Po wyciągnięciu, kroimy na porcje, podajemy z sosem pomidorowym i natką pietruszki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne