Kotlety ryżowe

Ocena:

4.46 (158)

  • 60 min.
  • dla 5 osób

kotlecik bez mięsa

Składniki:

  • 2 szklanki ryżu
  • 10 dag żółtego sera
  • po 2 łyżki siekanego koperku i natki pietruszki
  • 1 mała cebula
  • 1 jajko sól, pieprz
  • tarta bułka

Kotlety ryżowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ryż ugotować w osolonej wodzie. Należy go trochę rozgotować, wtedy kotlety się nie rozpadają. Ugotowany ryż odcedzić, przelać zimną wodą na sitku i zostawić, żeby woda odciekła. Przełożyć do miski, dodać posiekaną cebulę, starty ser, koperek i natkę. Doprawić solą i pieprzem, wbić jajko, dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z surówka, np. z kapusty pekińskiej.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne