Koreczki śledziowe

Koreczki szybko się robi i są na prawdę smaczne :-)

Dodany przez: evita0007

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
7 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 3 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 6 płatów śledzi w oleju (Matjas)
  • 1 słoik ogórków (korniszony z papryką bardzo dobre właśnie są z tej firmy Provitus)
  • 2 cebulki małe czerwone

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy w zimnej wodzie-osuszamy ręcznikiem papierowym.
  2. Cebulkę obieramy.Wszystko kroimy w krążki a paprykę w kostkę.
  3. Do wycięcia kółek śledziowych użyłam kieliszka.
  4. Następnie wszystko nadziewamy na patyczki.
  5. Czyli najpierw:
  6. Krążek śledzia,ogórek,cebulka,śledż,ogórek i na koniec kostkę papryki.Tak robimy do wyczerpania składników
  7. Mozna sobie oczywiście ułożyć wg.własnego gustu. Układamy na talerzu dekorujemy i gotowe.
  8. Z reszty śledzi jakie nam zostały po wycięciu kółeczek możemy sobie zrobic sałatkę śledziową.... :-)
przekąska śledzie ogórki konserwowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze