Kolorowe naleśniki

Ocena:

4.41 (186)

  • 20 min.
  • dla 8 osób
Przygotowanie: 20 minut
Smażenie: 8–10 minut
Porcja: 365 kcal
Składniki na 8 porcji

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
  • szklanka mleka
  • 4 łyżki oleju
  • 1/4 szklanki soku z buraków
  • 1/4 szklanki zmiksowanego świeżego lub mrożonego szpinaku
  • łyżeczka curry
  • 2 jajka
  • szczypior
  • sól
  • 1/2 papryki
  • cebulka czerwona
  • pomidor

Kolorowe naleśniki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z mąki, mleka, jajek, 2 łyżek oleju i szczypty soli rozmieszać ciasto naleśnikowe. Podzielić na trzy części.
  • Do jednej porcji dodać sok z buraków, do drugiej zmiksowany szpinak, a do trzeciej łyżeczkę curry. Po usmażeniu naleśniki trzymać w cieple.
  • Paprykę, cebulę i pomidor pokroić w kostkę. Warzywa usmażyć na oleju, posypać posiekanym szczypiorkiem. Farsz nakładać na kolorowe naleśniki, zwijać w rulony. Podawać gorące.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne