Orzeźwiający wiosenny koktajl truskawkowy

Ocena:

4.49 (155)

  • 10 min.
Soczyste owoce, pełne słońca, witamin i mikroelementów – kto ich nie kocha? Najlepiej smakują w wiosennym koktajlu z mrożonych truskawek!

Składniki:

  • Truskawki d'aucy – 1 paczka
  • Melon – 1/2 średniego owocu
  • Limonka – 1/2 sztuki
  • Miód – 3 łyżeczki lub według uznania
  • Świeża mięta – kilka listków

Orzeźwiający wiosenny koktajl truskawkowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Opakowanie truskawek d'aucy odstaw do lekkiego rozmrożenia, a następnie zblenduj je na gładką masę
  • Dodaj pół melona pokrojonego w grubą kostkę, sok z połowy limonki, 2-3 łyżeczki miodu oraz kilka listków mięty
  • Całość dokładnie zmiksuj
  • Koktajl podaj od razu po przygotowaniu, udekorowany listkami świeżej mięty

Porady

Soczyste owoce, pełne słońca, witamin i mikroelementów – kto ich nie kocha? Kiedy nam ich brakuje, szczególnie wiosną, warto sięgnąć po zamrożone tuż po zbiorach i w pełni naturalne owoce z zamrażarki. Są dostępne i gotowe do spożycia przez cały rok – idealne zwłaszcza teraz, kiedy o świeżych, zdrowych owocach możemy jedynie pomarzyć.

Aromatyczne i utrwalone mrozem w ciągu kilku godzin po zerwaniu truskawki dodadzą nam energii, w szczególności pod postacią orzeźwiających i zdrowych koktajli.

Mrożone truskawki d'aucy, 400 g

Mrożone truskawki d'aucy, 400 g

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne