Knedle z kaszy manny

całkiem inne, a jakie pyszne :*

Dodany przez: kassica.85

Knedle z kaszy manny

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 20 dag kaszy manny
  • 1/2 kg twarogu
  • 2 jajka
  • łyżka masła
  • 20 dag mąki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2-3 brzoskwinie z puszki
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżeczki cukru pudru
  • sól

Przygotowanie

  1. Twaróg zemleć w maszynce. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z masłem, wymieszać z twarogiem. Wsypać kaszę mannę, dokładnie wymieszać, odstawić na godzinę.
  2. Z białek ubić pianę, wsypać mąkę, wymieszać. Dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać, doprawić solą. Brzoskwinie osączyć, pokroić na niewielkie kawałki.
  3. Z masy formować kule, do środka włożyć po kawałku brzoskwini, dokładnie zlepić. Knedle obtoczyć w mące ziemniaczanej. Gotować pod przykryciem około 10 minut, odcedzic.
  4. Jogurt posłodzić do smaku cukrem pudrem. Gorące knedle polać jogurtem.
obiad brzoskwinie kasza manna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze