Kluskie śląskie

Pyszne " gumiklejzy " :)

Dodany przez: Madleine

Kluskie śląskie

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1,5 kg ziemniaków
  • 1 jajko
  • mąka ziemniaczana

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy.Studzimy i przeciskamy przez praskę.
  2. Uklepujemy je w misce i oddzielamy 1/4 porcji. "Wyciąginętą" cześc ziemniakó uklepujemy u góry,puste miejsce zaś zapełniamy mąką ziemniaczaną.Dodajemy jajko i mieszamy razem. Formujemy kluski z dziurką.Wrzucamy do osolonego wrzątku.Gotujemy do wypłynięcia.Smacznego!
obiad wegetariańska kluski kuchnia śląska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze