KLOPSY Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ

przepis na inne mielone

Dodany przez: ewasng2

KLOPSY Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 20 dag kapusty pekińskiej
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • szklanka kaszy manny
  • cebula
  • czosnek
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do mielonego
  • przyprawa do gyrosa
  • olej do smażenia
  • SOS:
  • koncentrat pomidorowy
  • 1/2 szklanki śmietany
  • kostka rosołowa
  • 3 szklanki wody
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Poszatkowaną kapustę połączyć z pozostałymi składnikami. z powstałej masy uformować kulki i usmazyć na oleju.
  2. Przygotować sos, łącząc wszystkie składniki. klopsy przełozyć do naczynia żaroodpornego, zalać gotowym sosem, piec ok. 30-40 minut.
mięso obiad mięso mielone kasza manna kapusta pekińska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze