Klopsiki w sosie

Błyskawiczne klopsiki w pomidorowym sosie.

Dodany przez: Beatris

Klopsiki w sosie

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 słoik sosu słodko-kwaśnego
  • 1 słoik sosu meksykańskiego
  • 1/2 mięsa mielonego wieprzowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 20 dkg pieczarek
  • 1 puszka kukurydzy
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Mięso (ja użyłam szynki wieprzowej) wymieszać z jajkiem, solą, pieprzem i bułką tartą. Oba sosy przelać do garnka. Dodać do nich kukurydzę razem z zalewą, wymieszać i zagotować. Pieczarki pokroić w półplasterki, podsmażyć na oleju, lekko doprawić solą i pieprzem, dodać do sosu. Z mięsnej masy formować niezbyt duże kuleczki i wrzucać je do sosu. Gotować ok. 10-15 minut mieszając, żeby się nie przypaliło.
kolacja sos pieczarki jajko mięso mielone kukurydza
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze