kiszona kapusta z grochem

kiszoną kapustę gotujemy do miekkosci mieszamy z ugotowanym grochem,dodajemy boczek i gotowe

Dodany przez: kamila1957

kiszona kapusta z grochem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
400 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 2.86 z 7 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • składniki:
  • 1. 2kg kapusty kiszonej
  • 2. 0,5kg łuskanego żółtego grochu
  • 3. 20dag wędzonego boczku
  • 4. liść laurowy
  • 5. 2 angielskie zlela
  • 6. pieprz
  • 7. wegeta
  • 8. 2 duże cebule

Przygotowanie

  1. przygotowanie:
  2. kiszoną kapustę płuczemy jeśli jest zbyt kwaśna,zalewamy wodą i gotujemy do miękkości(w szybkowarze 30min)do kapusty dodajemy listek laurowy i ang.ziele po ugotowaniu wyjmujemy
  3. groszek płuczemy i gotujemy do lekkiego rozgotowania(w szybkowarze około40min)dosypujemy wegety
  4. składniki łączymy(jeśli w kapuście jest zbyt dużo wody musimy odlać)dobrze mieszamy dodajemy pieprz i wegety do smaku
  5. topimy pokrojony boczek ,dodajemy pokrojoną drobno cebulkę ,aż do zarumiewnienia wlewamy wszystko do kapusty z grochem i dokładnie mieszamy.Groch z kapustą wyśmienicie smakuje podany z usmażonymi żeberkami.
warzywa obiad przekąska kolacja kapusta groch
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze