Kiszona kapusta szmurowana

Ocena:

4.46 (142)

  • 50 min.
  • dla 8 osób
Smaczny dodatek do ziemniaków .

Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 30 dag wędzonego boczku
  • cebula
  • 2 łyżki mąki
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Kiszona kapusta szmurowana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1 . Kapustę poszatkuj . Zalej w rondlu zimną wodą , ugotuj do miękkości .
  • 2 . Boczek pokrój w drobną kostkę . Cebulę obierz , posiekaj . Boczek podsmaż na patelni . Dodaj cebulę , zeszklij . Wsyp mąkę , połącz , zasmaż . Przełóż do kapusty , dodaj ziele angielskie i listki laurowe , przypraw solą , pieprzem i cukrem . Chwilę gotuj .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne