Kieszonki z kurczaka

Bardzo smaczne i szybkie danie

Dodany przez: Henia

Kieszonki z kurczaka

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

Składniki

  • 4 pojedyncze kurze piersi
  • 30 dag pieczarek
  • 4 plastry sera żółtego
  • 4 plasterki szynki
  • masło i olej do smażenia
  • jajko i bułka tarta do panierowania
  • przyprawy: vegeta, sól. pieprz mielony, czosnek granulowany
  • jajko i bułka tarta do panierowania

Przygotowanie

  1. Piersi umyć i naciąć od cieńszej strony głębokie kieszonki. Natrzeć vegetą, pieprzem i czosnkiem i zostawić na 10−15 min. W tym czasie usmażyć starte na jarzynowej tarce pieczarki.Przyprawić je solą i pieprzem. Do kiesonek wkładać po kolei ser (tak by wyścielił całe mięso), szynkę tak samo, w środek pieczarki. Można spiąć wykałaczką. Panierować w bułce, jajku i znowu w bułce.Smażyć z obu stron na złoty kolor na oleju z dodatkiem łyżki masła naturalnego ( bez dodatków). SMACZNEGO!
kurczak ser mięso obiad pieczarki szynka pierś
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze