Kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane

Przepyszne kieszonki faszerowane z ciasta francuskiego, idealne na każdą okazje.

Dodany przez: dzoana

Kieszonki z ciasta francuskiego faszerowane

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • pól piersi z kurczaka
  • 10 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1 papryka czerwona
  • 10 dkg żółtego sera
  • szczypiorek
  • 1 jajko

Przygotowanie

  1. Kurczaka pokroić w kostkę doprawić w dowolny sposób ( delikata , przypawa złocisty kurczak itd.) podsmażyć do zarumienienia się na oleju. Dodać do mięsa pokrojoną cebule,pieczarki, paprykę wszytko razem podsmażysz na wolnym ogniu. Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty, umieszczamy na środek ok 2-3 łyżki farszu posypujemy startym serem i dodajemy pokrojony szczypiorek. Po zrobieniu kopertki smarujemy żółtko pędzelkiem po wierzchu ciasta. Piec w temperaturze 200 C 15-20 minut.
mięso warzywa obiad przekąska ciasto francuskie farszerowane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze