Kieszonki w cieście francuskim

Kieszonki w cieście francuskim

Dodany przez: Gastrosfera

Kieszonki w cieście francuskim

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
250 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • - parówki Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie,
  • - arkusz ciasta francuskiego,
  • - ser żółty w plastrach
  • - ketchup/sos chilli.

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z ketchupem lub sosem chilli. Smacznego!
przekąska francuskie parówki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze