Kiełbaski w szlafroczkach

Ocena:

4.51 (186)

  • 35 min.
  • dla 1 osoby
Pyszna przekąska sprawszi się w czasie karnawałowego szaleństwa

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • kilka ostrych kiełbasek wieprzowych (ew. parówki)
  • tarty parmezan
  • pomidor
  • jajko
  • chilli (w wersji z parówkami)
  • ziarna kopru włoskiego roztarte w moździerzu
  • sezam do posypania

Kiełbaski w szlafroczkach - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ciasto tniemy na pasy o szerokości ok 10cm.
  • Wzdłuż dłuższego boku ciasta układamy pod kątem kiełbaski (na max połowie szerokości).
  • Posypujemy koprem włoskim, chilli, startym serem.
  • Pomidora kroimy, i kawałki bez pestek układamy na kiełbaskach.
  • Roztrzepanym jajkiem smarujemy brzeg ciasta, zawijamy w rulon i delikatnie dociskamy, nakłuwamy widelcem.
  • Pewnymi ruchami kroimy na porcje 5cm, smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem.
  • Układamy na blasze wyściełanej papierem i pieczemy 20 min w temp 220 stopni.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne