Kiełbasa w sosie pomidorowym

Przygotowanie: 30 minut Porcja: 210 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez: mojegotowanie

Kiełbasa w sosie pomidorowym

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
210 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 75 dag wędzonej kiełbasy
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki bulionu mięsnego z kostki
  • 3 łyżki musztardy ziarnistej
  • łyżka zwykłej musztardy
  • 5 łyżek miodu
  • cebula
  • 2 łyżki posiekanego rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki, ponacinać dekoracyjnie na krzyż. Na patelni rozgrzać olej, ułożyć kiełbaski, smażyć na chrupiąco, podlać bulionem (łyżkę odłożyć do sosu z musztardy), chwilę dusić.
  2. Oba rodzaje musztardy rozetrzeć z łyżką bulionu, dodać miód, rozmaryn i posiekaną cebulę, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Mocno podgrzać.
  3. Kiełbaski podawać gorące, polane odrobiną sosu (resztę sosu podać osobno). Najlepiej smakują z razowym chlebem i zieloną sałatą polaną octem balsamicznym. Do smażonych kiełbasek można tez podać pieczone lub podsmażone ziemniaki albo frytki.
  4. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  5. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
miód obiad sos pomidorowy rozmaryn kiełbasa w sosie pomidorowym
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze