Smażona kiełbasa w sosie własnym

Ocena:

4.48 (165)

  • 45 min.
  • dla 1 osoby
Smaczny obiad

Składniki:

  • 4 kiełbasy śląskie
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • margaryna do smażenia
  • sól, vegeta do smaku
  • mąka + woda do zagęszczenia sosu
  • 1,5 szklanki wody

Smażona kiełbasa w sosie własnym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki i usmażyć razem z cebulą na rozgrzanym tłuszczu - można kiełbaskę przypiec, wtedy będzie smaczniejszy sos. Podlać wszystko wodą i pogotować ok 5 minut. Powstały sos zagęścić mąką z wodą i doprawić do smaku solą i vegetą.
  • Można użyć dowolnego rodzaju kiełbasy.
  • Danie najlepiej smakuje z duszonymi ziemniaczkami i surówką z białej kapusty.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne