Kiełbasa smażona z cebulą i ziołami

Gdy nie wiesz co podać na kolację ten przepis doskonale się nadana i napewno zasmakuje rodzinie.

Dodany przez: slawek.k78

Kiełbasa smażona z cebulą i ziołami

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 3 kiełbasy śląskie lub zwyczajne
  • 2 średnie cebule
  • 1 płaska łyzeczka przyproawy ziołowej do grilla
  • 1 płaska łyzeczka przyprawy pikatnej do kgrilla
  • ćwierć łyżeczki słodkiej papryki
  • ćwierć łyżeczki ostrej papryki
  • 3-4 łyżki ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Kiełbasę kroimy w pasterki a cebulę w pół plastry i smażymy na rozgrzanej, natłuszczonej patelni. Po ok. 2 minutach dodajemy przyprawy oraz sól i pieprz do smaku. Następnie dodajemy ketchup, jeszcze chwilkę smażymy i gotowe!
kolacja kiełbasa cebula ziola
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze