Keks angielski

Ocena:

4.54 (188)

  • 60 min.
  • dla 10 osób
bardzo dobry piekła go moja babcia

Składniki:

  • 18 dag cukru
  • 18 dag masła
  • 25 dag rodzynek
  • 4 jaja
  • 35 dag mąki
  • łyżka świeżych drożdży
  • cytryna
  • szczypta anyżku

Keks angielski - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do dużej salaterki wsypać cukier,włożyć miękkie masło i ucierać do białości.Dodać opłukane,sparzone wrzątkiem i osączone rodzynki,skórkę otartąz cytryny i szczyptę anyżku.Drewnianą łyżką dokładnie wszystko wymieszać.Następnie dodawać po jednym całe jaja,a na końcu mąkę i drożdże.Przełożyć ciasto do podłużnej formy keksowej i wstawić na 75min do niezbyt gorącego piekarnika.Upieczony keks wyjąć z blaszki,gdy przestygnie.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne