Kebab na frytkach

Kebab na frytkach to moje ulubione danie.

Dodany przez: Danusia19671

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • Frytki usmażone na oleju -600g
  • Kapusta pekińska cienko pokrojona -1/2małej główki
  • Piersi drobiowe pokrojone w kostkę -400 g
  • Pomidory świeże pokrojone w talarki -2 szt duże
  • Przyprawa -Kebab-Gyros
  • Majonez
  • Keczap
  • Sos czosnkowy
  • Papryka słodka, sól i pieprz do smaku.
  • Tłuszcz do smażenia mięsa

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę
  2. Wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, dodajemy przyprawę kebab-gyros, paprykę, sól i pieprz.
  3. Smażymy na złoty kolor.
  4. Gdy mięso jest gotowe, nakładamy na talerze gorące frytki, na frytki pierś z kurczaka, majonez, kapusta pekińska, pomidory, sos czosnkowy, kapusta i to polać keczapem.
obiad kapusta frytki mięso drobiowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze