kebab_fit

Kebab Fit

Ocena:

4.53 (187)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Mój kebab rożni się od tradycyjnego kebaba, ponieważ nie ocieka tłuszczem:-)

Składniki:

  • placki roti
  • 300-500 g mięsa ( jesli na dwie osoby)
  • pół pomidora
  • 2 ogórki kiszone
  • liście sałaty
  • odrobina sera żółtego użyłam twardej mozzarelli
  • sos śmietanowy jak w burrito

Kebab fit - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Zaczynam od podsamażenia mięsa na patelni, bez tłuszczu. Kiedy mięso się podsmaża, kroje w plastry pomidora i ogórka. Ścieram na tarce o drobnych oczkach ser żółty. Myję salate.
  • Smażę placki Roti ewntulanie chwilę podgrzewam jeśli mam je już usmażone.
  • Biorę folię na folię kładę placki, na to sałatę. Smaruje odrobiną sosu, kładę mięso, pomidor, ogórka smaruje ponownie odrobiną sosu i posypuje serem. Zwijam placki najpierw dół do góry, a następnie boki do środka od spodu zawijam folią aluminiowa. Warzywa mogą puścić sok, dlatego ta folia:-)
  • Jeśli chcecie by ser się rozpuścił można włożyć na chwilę do piekarnika, nie jest to koniecznie bo i tak jest smaczne.
  • Smacznego :-)
  • na zdjeciu widoczne są recę mojego męża :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne