Mój kebab rożni się od tradycyjnego kebaba, ponieważ nie ocieka tłuszczem:-)
Składniki:
placki roti
300-500 g mięsa ( jesli na dwie osoby)
pół pomidora
2 ogórki kiszone
liście sałaty
odrobina sera żółtego użyłam twardej mozzarelli
sos śmietanowy jak w burrito
Kebab fit - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Zaczynam od podsamażenia mięsa na patelni, bez tłuszczu. Kiedy mięso się podsmaża, kroje w plastry pomidora i ogórka. Ścieram na tarce o drobnych oczkach ser żółty. Myję salate.
Smażę placki Roti ewntulanie chwilę podgrzewam jeśli mam je już usmażone.
Biorę folię na folię kładę placki, na to sałatę. Smaruje odrobiną sosu, kładę mięso, pomidor, ogórka smaruje ponownie odrobiną sosu i posypuje serem. Zwijam placki najpierw dół do góry, a następnie boki do środka od spodu zawijam folią aluminiowa. Warzywa mogą puścić sok, dlatego ta folia:-)
Jeśli chcecie by ser się rozpuścił można włożyć na chwilę do piekarnika, nie jest to koniecznie bo i tak jest smaczne.