kasza gryczana z sosem

Ocena:

4.46 (169)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
pyszny obiad nie tylko na zimową pore

Składniki:

  • 0,5 kg kaszy gryczanej
  • 40 dkg wołowiny na gulasz
  • 1 duża cebula
  • ziele angielskie
  • listek laurowy
  • 0,5 szkl śmietany
  • 2 - 3 łyżki maki
  • sol, pieprz, przyprawa ziarnka smaku
  • olej do smażenia

Kasza gryczana z sosem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kaszę ugotować. Wołowinę pokroić w kostkę i ze smażyć na oleju. Przerzucić do garnka, dodać listek ziele i zalać woda wstawić do gotowania. Cebule pokroić w kostkę i ze smażyć na oleju. Kiedy mięso będzie juz miękkawe dodać , sol, pieprz i jeszcze razem poddusić.
  • Śmietanę rozrobić z mąka i zagęścić sos.
  • Kaszę wykładać na talerz i polewać sosem. Do tego ogórek kiszony-pycha
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne