Kasia

Szybko, tanio i smacznie!!

Dodany przez: lenuta

Jabłeczniki i szarlotki

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 kostki margaryny- roztopić
  • 3 łyżki oleju
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 jabłka

Przygotowanie

  1. Jajka ubić z cukrem  na puch.
  2. Dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
  3. Miksować i wlewać powoli roztopioną, ostudzoną margarynę oraz olej.
  4. Dobrze wymieszać.
  5. Wlać do okrągłej formy. Poukładać jabłka pokrojone w plasterki.
  6. Piec 40 minut w 180 stopniach.
  7. Do ciasta pasują również inne owoce.
deser jabłka jajko cukier mąka ziemniaczana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze