Kartoffelsalat

Przygotowanie: 25 minut Gotowanie: 15 minut Porcja: 210 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Kartoffelsalat

Warzywne

Czas przygotowania:
Kalorie:
210 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 20 dag cebuli
  • 100 ml bulionu drobiowego
  • 5 łyżek oliwy
  • łyżka octu z białego wina
  • łyżeczka musztardy
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Sałatka ziemniaczana- Niemcy
  2. Ziemniaki wyszorować, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować 15 minut, aż będą lekko miękkie. Odcedzić, poczekać 5 minut, by nieco przestygły. Obrać ze skóry i pokroić na plasterki. Cebule obrać i drobno posiekać.
  3. Zagotować bulion z octem, musztardą i oliwą. Zdjąć z ognia, przyprawić solą i pieprzem. Wlać sok z cytryny, dodać (najlepiej jeszcze ciepłe) ziemniaki, wymieszać. Podawać do mięs i kiełbas.
sałatki sałatka Ziemniaczana niemcy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze