Karkówka zapiekana z majonezem

Zapiekana karkówka - ulubione danie całej rodziny.

Dodany przez: K_A_82

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 7 głosów)

Składniki

  • karkówka
  • 1/2 kg pieczarek
  • 30-40 dag żółtego sera
  • cebula ( ilość w zależności od upodobań)
  • ketchup pikantny lub łagodny (w zależności od upodobań)
  • majonez
  • przyprawy

Przygotowanie

  1. 1. Przyprawioną karkówkę pokroić w pastry i ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą.
  2. 2. Pieczarki lekko podsmażyć z przyprawami, a następnie ułożyć je na karkówce.
  3. 3. Na to ułożyć cebulę. Wierzch cebuli delikatnie skropić ketchupem, a następnie pokryć starkowanym na grubych oczkach żółtym serem.
  4. 5. Całość dokładnie "zakryć" majonezem.
  5. 6. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać ok. 1 h w temp. 200 st.
  6. Smacznego!
ser mięso zapiekanka pieczarki majonez karkówka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze