Karkówka z warzywami

Ocena:

4.5 (158)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 4 osób

Karkówka z warzywami z piekarnika, prosto z rękawa to pomysł na pyszny obiad.

Składniki:

  • 1/2 kg karkówki
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 kolorowe papryki
  • 2 średnie cebule
  • 3-4 kiszone ogórki
  • marynata:
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 pokrojona papryczka chili
  • 5 łyżek oleju
  • słodka papryka
  • pieprz cayenne
  • sól, pieprz

Karkówka z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Karkówkę pokroić w plastry i lekko rozbić. Składniki marynaty wymieszać, dodać mięso i dokładnie wymieszać z marynatą. Wstawić do lodówki, najlepiej na cała noc. Pieczarki pokroić w ćwiartki, cebulę w piórka, paprykę w paski, ogórki w plasterki.
  • Zamarynowane mięso i pokrojone warzywa włożyć do rękawa, posypać solą, pieprzem i papryką. Dokładnie wymieszać. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180-200 stopni przez około godzinę.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne