Karkówka z patelni

Mięso ma piekny brązowy kolor i rozpływa się w ustach.

Dodany przez: evita0007

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.56 z 9 głosów)

Składniki

  • 2 plastry karkówki grubośc ok 2-3 cm
  • 7 łyzek ocet winny z czerwonego wina
  • 5 łyżek sos sojowy-ciemny
  • pieprz kolorowy wg.uznania
  • olej do smazenia 3-4 łyżki

Przygotowanie

  1. Umyte płaty mięsa delikatnie rozbijamy (dosłownie po parę klapsów żeby ich za bardzo nie roztrzaskać)
  2. Następnie przełożyć do miski.Wlać ocet,sos sojowy i popieprzyć.Przemieszać i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc.
  3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć karkówkę pod przykryciem około 20 minut (w miedzy czasie przekręcić) Potem zdjąć pokrywę i smażyć na brązowy kolor,do czasu wyparowania octu winnego.
  4. Podawać z ulubionymi dodatkami....
  5. Smacznego :-)))
mięso karkówka sos sosjowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze