Karkówka w galarecie

Ocena:

4.53 (155)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 5 osób
Przepyszna potrawa na różne okazje, zawsze znika ze stołu.

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • sos tatarski
  • żelatyna
  • woda
  • sól, ziele angielskie, liść laurowy (do smaku, w zależności od ilości wody)

Karkówka w galarecie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do garnka z wodą wrzucamy karkówkę, przyprawy i gotujemy 1 godzinę. Odmierzamy pół litra wody, w której gotowało się mięso, wsypujemy odpowiednią ilość żelatyny, mieszamy, ewentualnie podgrzewamy. Po ostudzeniu karkówkę kroimy na centymetrowe plastry. Układamy na półmisku. Wykładamy na wierzch sos tatarski i zalewamy tężejącą żelatyną.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne