karkowka_pod_pierzynka

Karkówka pod pierzynką

Ocena:

4.5 (170)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
karkóweczka pod pierzynką

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • - 3 duże marchewki
  • - 2 duże cebule
  • - 15 dag startego żółtego sera
  • - majonez
  • - pikantny ketchup
  • - przyprawa do mięs

Karkówka pod pierzynką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy ,osuszamy i kroimy w dość grube plastry . Z obu stron posypujemy przyprawą i smarujemy ketchupem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego.
  • 2.Cebulę kroimy w krążki. Układamy na mięsie. Dość grubo smarujemy majonezem.
  • 3. Marchewki obieramy,myjemy i ścieramy na tarce.Karkówkę posypujemy marchewką i serem ,. Przykrywamy folia aluminiową , nakłuwamy w kilku miejscach .Pieczemy ok. 80 minut w 180-200 stopniach .
  • Mąż który uwielbia mięcho bardzo zadowolony :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne